De Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is de mooiste, leukste en liefste hond voor heel veel mensen.  Ze zijn ontwikkeld om hulpbehoevende mensen ook een geleidehond aan te kunnen bieden. Ook mensen die te kampen hebben met allergieën varen meestal best goed met deze honden . In de jaren 80 werd er een serieus fokprogramma gestart om de Labrador en de Poedel te kruisen. De nieuw ontstane hond kreeg de naam Labradoodle. Rutland Manor Labradoodles en Tegan Park Labradoodles waren de eerste fokkers van deze hond. 

Er bestaat veel onduidelijkheid over het juiste gebruik van de naam Labradoodle. Een Labradoodle is een kruising tussen een Poedel en een Labrador, deze mix wordt ook wel eerste kruising of F1 genoemd.

Een Australian Labradoodle is de Labradoodle zoals waar wij van genieten en af een toe een nestje mee fokken.  Deze kwam tot stand doordat er verschillende andere rassen doorheen gemengd zijn. (de zgn infusions) Dit is heel zorgvuldig en weloverwogen gedaan om bepaalde eigenschappen en kenmerken eruit te fokken of juist er in te brengen. Het is de hond zoals de grondleggers Rutland Manor en Tegan Park voor ogen hadden en waaraan 21 jaar hard is gewerkt. Dit is de hond die behalve zijn schitterende uiterlijk en lieve karakter ook nog eens een 98% allergie vrije en niet verharende vacht heeft.

Karakter

De Australian Labradoodle heeft een vriendelijk karakter, is sociaal, aanhankelijk, intelligent, opgewekt, energiek en dol op kinderen. Hij heeft de “will to please “van de Labrador en de intelligentie van de Poedel. Ze verharen niet en zijn geurloos.
Ze zijn eenvoudig te trainen. En dan is het een fantastische familiehond.

Maten

Er zijn verschillende maten Australian Labradoodle:

De Standaard 53-63 cm gewicht 24kg-30kg
De Medium 43-52 cm gewicht 14kg-23kg
De Small 35-42 cm gewicht 7kg-13kg